Analitzem l’app infantil d’«Els Bíters» d’À Punt

Des d’este dilluns està disponible tant per a dispositius Android com per a iOS la nova aplicació d’À Punt Mèdia “Els Biters”, orientada per al públic infantil dels mitjans de comunicació valencians. El seu llançament ens ha agafat per sorpresa, ja que no estava previst a cap licitació o comunicació.

L’aplicació ha sigut desenvolupada per Itbook, una empresa valenciana, i està basada en Unity 3D. És la primera app d’À Punt on Crosspoint, l’encarregada de fer les altres dues (“À Punt” i “La Colla“), no ha ficat la mà (per sort).

A l’hora d’instal·lar-la ens trobem el primer inconvenient: pesa més de 160 MB en Android, i més de 450 si utilitzem un iPad o un iPhone. Això és a causa de la inclusió de jocs interactius, encara que comparant la seua mida amb la d’altres aplicacions de jocs, “Els Bíters” pesa quasi el doble.

Captura de Play Store (Android)
Captura d’App Store (iOS)

Només iniciar l’aplicació, podem veure que la seua orientació és únicament horitzontal. Tanmateix, sent un desenvolupament completament nou, en iniciar-la per primera vegada ens tornem a trobar amb una errada que ens resulta molt familiar per existir també a les altres aplicacions: la petició de permisos per accedir a l’emmagatzematge, que novament no té cap incidència en l’experiència final de l’usuari i apareix segons el dispositiu i la versió del sistema operatiu que estem utilitzant.

L’execució normal de l’aplicació comença amb una petita capçalera de La Colla per a donar després pas a la pantalla principal, on trobem les diferents seccions (capítols, cançons, reptes i jocs…), un accés directe a l’altra aplicació infantil o al nostre market per a instal·lar-la, així com una opció per a crear el nostre propi avatar virtual. També hi ha un botó per a llevar o posar la música de fons.

Començant pel costat esquerre trobem les seccions de capítols i cançons, que ens permeten reproduir els diferents vídeos de la sèrie. S’utilitza directament el reproductor natiu del dispositiu, així que el funcionament i aparença dependran del nostre sistema operatiu i capa de personalització:

Per altra banda trobem la secció de reptes i jocs en la part central de la pantalla. Són jocs bastants típics, com ara “busca les cinc diferències”, els trencaclosques, o les parelles. Cadascun disposa de tres nivells diferents, que tal vegada resulten insuficients a llarg termini per al públic de l’app.

A part de la secció específica, apareixen tres jocs més al costat dret de la pantalla principal, en els que el seu objectiu general és evitar que el personatge triat siga eliminat:

En definitiva, ens trobem amb una aplicació més preparada i lliure de fallades que impedisquen utilitzar-la amb normalitat. Sembla que en À Punt han aprés dels errors comesos amb les primeres aplicacions (encara que segur que també hi ha influït que “Els Bíters” no haja sigut responsabilitat de Crosspoint), oferint al públic un programari amb millor acabat.

Anàlisi basada en la versió 1.0 de l’aplicació per a Android.