Nova temporada d’À Punt

Després d’un estiu on les retallades en la programació han sigut el principal focus d’atenció, À Punt estrena temporada de tardor i repassem a continuació els canvis més importants.

El que més s’ha comentat darrerament és la programació dels matins. Les NTC del Matí seran presentades per Clara Castelló (després de la cancel·lació del magazín “El Matí À Punt”) i Alex Sanjaime. Elpídia Bellver, l’antiga conductora, continuarà a l’informatiu com a editora. Esta edició s’emetrà simultàniament en ràdio i televisió mitjançant les càmeres instal·lades a l’estudi radiofònic Toni Mestre. Probablement les estretors econòmiques de l’ens públic hagen provocat esta aposta per la ràdio televisada (vitaminada, això sí).

Televisió

Seguim a l’àmbit informatiu, però ja amb els programes específics de la televisió: l’edició nocturna d’À Punt Notícies desapareix de dilluns a dijous i és substituïda per 20 Hores Notícies, un nou format de dues hores de durada conduït per Marta Ventura i Mathies Muñoz. Comptarà amb un espai de debat i més temps dedicat als esports i l’oratge.

Respecte a les altres edicions, À Punt Notícies Migdia passarà a ser presentada i editada per Victòria Maso. Els caps de setmana seguiran a càrrec de Patrícia Ramírez. Per la seua banda, Punt Docs i La Qüestió continuen els divendres.

Per altra part, Carolina Ferre torna a À Punt Directe després del seu descans durant l’estiu. Aquesta tornada estarà acompanyada de canvis al plató del programa, que actualment es realitza en exteriors. Acabat l’estiu, Joan López i Sònia Fernández seguiran a l’equip del magazín de vesprada.

Pel que fa als esports, À Punt manté l’aposta per la pilota valenciana i estrenarà a finals de setembre L’Esprint, un espai presentat per Òscar Forés estarà dedicat als principals clubs i esportistes de la Comunitat Valenciana.

En el terreny de l’entreteniment destaca el retorn de Bambant per casa (dilluns, 22.45), que estrena nova temporada. Miquel Gil segueix en el programa, al que s’afegeix Carles Dénia en substitució de Pep Gimeno.

A la nota de premsa facilitada per À Punt hi ha una absència destacada en l’apartat d’entreteniment: Atrapa’m si pots. El concurs presentat per Eugeni Alemany, un dels espais més exitosos del canal, només és mencionat per a presumir de les seues audiències durant l’estiu (amb redifusions, per a major mèrit), posant en dubte la seua renovació.

Un altre programa que sí que torna a la graella és Assumptes Interns, amb Pere Aznar i Maria Juan, acompanyats per Les Trinis, Òscar Tramoyeres i Maria Fuster, entre altres. L’espai d’humor comptarà amb un nou horari (22.00), una renovació de format demanada per la direcció de la cadena i canvis al plató. Així mateix Comediants (dimecres, 22.45), El xef a casa (dissabte, 21.30) i Una habitació pròpia estrenaran noves temporades.

À Punt també emetrà un programa sobre educació sexual i afectiva per als joves: 69 raons, presentat per Lara Avargues, psicòloga i sexòloga amb una llarga trajectòria en la direcció de tallers formatius per a estudiants. El programa arribarà el diumenge 29 de setembre, el mateix dia que la televisió publica estrenarà la sèrie Merlí amb l’àudio original de TV3, cosa que de ben segur generarà polèmica entre certs sectors.

També s’estrenaran més formats temàtics, com ara Inoblidables (dimarts, 22.45), que ens aproparà a espais del País Valencià amenaçats pel despoblament; GR7, un camí per descobrir (dimarts, 23.50); Música de bandes (de dilluns a divendres, 10.00) o Meridià Zero (dissabtes, 13.00), un programa documental que mostrarà els paisatges de la geografia valenciana.

La nit dels dijous serà per als documentals. Entre altres títols s’oferiran Indestructible, Amb el cor al genoll o Fosa 113. I els diumenges, l’univers dels curtmetratges arribarà a À Punt de la mà del programa Filem curt.

La programació infantil de La Colla, per la seua banda, quedarà relegada únicament als matins dels caps de setmana.

Ràdio

La germana maltractada d’À Punt concentra els principals canvis a la vesprada i als caps de setmana.

Els dissabtes al matí (11.00) arriba Gravetat zero, magazín cultural de dues hores dirigit i presentat per Maria Josep Poquet amb la col·laboració de Joan Llobell. A més, hi haurà informatius (que no butlletins) els migdies de dissabte i diumenge. D’esta forma À Punt reforça la graella dels caps de setmana, conquerida fins ara pels espais preenregistrats i les redifusions.

De dilluns a divendres de 15.30 a 17 hores s’emetrà un nou programa realitzat per part de l’antic equip de “Sessió Golfa” i encapçalat per Carles Caparrós “Korah”, Podríem fer-ho millor. Després, tornarà Pròxima Parada fins a les 20 hores, quan arribarà l’informatiu seguit de Línia de fons.

Pel que fa a Territori Sonor, pel que ha pogut saber ELXMÈDIA (i desenvolupa Levante), tant la direcció d’À Punt com la productora decidiren prescindir d’Amàlia Garrigós, alma mater del magazín musical i periodista amb una llarga trajectòria radiofònica i de difusió de la música valenciana. Així les coses, Manuela Alandes (responsable de “Territori d’Estiu”) conduirà el programa també en temporada regular, ara en horari de nit a partir de les 23 hores.

Els matins entre setmana tot segueix igual. De 7 a 10, com hem comentat al principi, s’emetrà l’informatiu matinal en simulcast amb la televisió. A continuació, el magazín matinal Al Ras, que ara acabarà a les 13.30.

Els programes temàtics De banda a Banda, Samaruc digital i A córrer també es mantenen en graella, igual que El Musiquer i El Rall.

Acabem amb una pinzellada sobre la informació esportiva: esta temporada es manté l’estructura que s’ha utilitzat durant l’estiu i hi haurà un espai d’esta temàtica a migdia, quedant un bloc informatiu (esports més notícies) de 120 minuts entre les 13.30 i les 15.30 hores.

ACTUALITZACIÓ:15/09/2019 | 23:55

S’han afegit i corregit algunes dates i hores.