La ràdio d’À Punt presenta la seua nova programació

À Punt ha presentat este matí al CPP de Burjassot la programació de la temporada de tardor i hivern de la ràdio, coincidint literalment amb la seua estrena. La nova graella és possible gràcies a la posada en funcionament dels quatre nous estudis de ràdio (amb els noms “Rosa Solbes”, “Emili Gisbert”, “Toni Mestre” i “Al Vent”), que a més permet l’emissió en directe dels programes en vídeo mitjançant webcams. A continuació passem a detallar la graella.

Al matí, com fins ara, de 7 a 9 trobarem l’actualitat amb Les notícies del matí, presentades per Elpídia Bellver. Seguidament, temps de tertúlia (en simulcast per TV i ràdio) fins a les 10 del matí, quan arriba Al Ras, que incorpora novetats. Entre elles, a Joan Espinosa com a segona veu.

Després del magazín cada dia hi ha previst un programa temàtic d’una hora: Samaruc Digital dilluns (així, tot apunta a la seua renovació, posada en dubte mitjançant les xarxes socials), Cuina de bancal dimarts, Plaerdemavida dimecres i Animalades dijous. Tots estos programes són coneguts per als oients, però la novetat de la franja arriba divendres amb Focus, què ens passa, espai de ràdio documental conduït per Eugenio Viñas. Anotar que segons el reportatge emés divendres a Punt Docs (minut 3:29), de 13 a 14 hores anava informació esportiva, idea que probablement va ser descartada després d’enregistrar la peça.

La franja de vesprada comença a les 14.00 amb Les notícies del migdia, amb Òscar Martínez. A les 15.00 arriba Pròxima parada, magazín de tres hores de durada presentat per Susanna Lliberós. Territori sonor, l’espai musical diari presentat per Amàlia Garrigós, ja duplicà la seua durada fa dues setmanes i per tant cobrirà la graella fins a les 20 hores, quan Jordi Cabezas a Les notícies de la nit actualitzarà la informació, incloent-hi una tertúlia.

A partir de les 22.00, i amb una durada d’una hora, arriba la informació esportiva. I també la nostra confusió. Segons la graella publicada al lloc web s’emetrà Esports À Punt, que d’acord a l’informe que ens han fet arribar estaria presentat per Fermín Rodríguez i Josevi Sánchez. Però si fem cas a les xarxes d’À Punt, a eixa hora Gustavo Clemente estaria a càrrec de Línia de fons. En tot cas, a les 23.00 Carles Caparrós (youtuber de “El canal de Korah”) començarà la seua Sessió golfa, un magazín juvenil i descarat de dilluns a dijous fins a la una de la matinada. Divendres Sessió golfa descansa, sent ocupada la seua franja pels programes Una habitació pròpia (amb Irene Rodrigo) i Punt Jazz (amb Vicent Colonques).

Els caps de setmana els esports tindran un protagonisme destacat en la graella. Les vesprades de dissabte i diumenge estaran dedicades a les retransmissions esportives i també s’inclouran programes temàtics sobre pilota (La Travessa), running (A córrer, dissabtes a les 15.00) o esports d’aventura (Sense límits, diumenges a les 15.00 amb Jaime González).

Però no tot és esport el cap de setmana. També podrem sintonitzar amb L’escoleta (dissabtes a les 10, amb Aitana Ferrer) o Col·lecció de Vinils, dirigit per Rafa Cervera i presentat per Álex Orts (vocalista de Tardor). Este espai ens presentarà cada diumenge a les 10 del matí un disc que va fer història. Sense deixar la música De banda a banda, dissabtes i diumenges a les 9 del matí, estarà dedicat a les bandes valencianes. A més, a partir de les nou de la nit trobarem altre clàssic de la graella: Caixa de ritmes, radiofórmula presentada —segons la nota de premsa— en directe (per sort, ja que les hores prèviament enregistrades s’havien començat a repetir descaradament). Per la seua banda El musiquer, fruit de la col·laboració d’À Punt i la Xarxa d’Emissores Municipals, estarà en antena cada dissabte i diumenge de 7 a 9 del matí amb Zequi Castellano.

Així mateix, els matins del cap de setmana entre les 11 i les 14 hores s’emetran en redifusió els programes Samaruc Digital, Cuina de bancal, Plaerdemavida, Animalades, Una habitació pròpia i Focus, què ens passa.

Cal remarcar que durant estos primers dies d’emissions de la nova graella, de 17 a 18 hores s’emetrà l’espai especial monogràfic Singulars, “furtant” una hora al magazín vespertí de Susanna Lliberós.

Si voleu consultar el dossier complet de la nova graella, podeu punxar ací.

Freqüències i estudis

Este matí també hem parlat amb José Manuel García Duarte, director d’Explotació i Enginyeria d’À Punt. Pel que fa als continus retards i terminis incomplits per l’activació dels dials FM pendents, en declaracions exclusives a ELXMÈDIA ha indicat que haurien d’estar tots en funcionament, però algunes freqüències “podrien tindre interferències i estem fent proves, però si alguna s’ha demorat esta setmana es posarà en marxa”.

També li hem preguntat per l’actualització de l’Estudi 3, l’obsolescència del qual provoca que els informatius, al contrari que la resta de continguts, s’estiguen emetent en definició estàndard des de juny (i esperem que també tinga responsabilitat en els nombrosíssims errors que veiem als informatius de la televisió).

Segons Duarte, “les obres estan molt avançades” però el personal ha de rebre formació per a l’ús dels nous equips, motiu pel qual la posada en marxa potser es demorarà fins a “finals d’any o principis del proper”.

Empar Marco, directora general, ha apuntat que “tenim l’Estudi 3 per renovar, estem preparant el quatre per a passar del tres al quatre”. D’esta forma, l’Estudi 3 quedaria sense ús momentàniament per enllestir-lo. Pel que fa a la xarxa de difusió de la televisió, abandonada durant anys, Marco ha informat que una empresa de manteniment està actualment revisant-la, però que necessiten que la gent reporte les incidències que trobe perquè poden no ser conscients d’alguns problemes.

Pressupost

Dijous, la CVMC aprovà un avantprojecte de pressupost de quasi 69 milions d’euros per al 2019, ampliació rebutjada ahir de pla pel president valencià Ximo Puig.

Empar Marco ha explicitat hui que, sense eixe augment de 55 a 69 milions, “hauríem de retallar, no podríem assumir tot el que volem fer”. En tot cas, Marco ha denegat clarament que la retallada afectara el personal, donant a entendre que els continguts o la part tècnica serien els damnificats.

Per la seua banda Enrique Soriano, president del Consell Rector, ha declarat que no donen per fracassada la reivindicació d’un major pressupost i que fins que la tramitació a les Corts comence no podrà fer més valoracions avançant-se als fets.