COPE Castelló deixa d’emetre al 90.6 FM (actualització: torna a emetre)

Estem sorpresos. I per què no dir-ho? Estem prou desconcertats. I és que el senyal principal de COPE a Castelló en FM és història.

L’emissora de l’església ha deixat d’emetre des d’ahir a la freqüència que ha ocupat els darrers anys, sense llicència i “heretada” de Punto Radio. I no podem dir que ha estat de la nit al matí, perquè ahir pel matí continuava emetent.

Els 90.6 quedaven buits ahir per la vesprada. Res. Només soroll. Cap comunicat al web de la COPE. Cap piulada al Twitter de COPE Castelló. Però sí una dada rellevant: la biografia del seu perfil a esta xarxa social. I és que la freqüència històrica deixava d’aparéixer. En el seu lloc, apareixen les freqüències d’OM (1053 KHz) i la freqüència de COPE+ (101.6 FM).

Pensant que potser mai hagués estat eixa freqüència al seu Twitter, servidor va decidir esperar a la desconnexió local. Com la majoria de ràdios, al fer la desconnexió, quasi sempre s’escolta el típic indicatiu o jingle en el que s’anuncia la freqüència i des d’on emet. I ahí és on la sorpresa va ser majúscula: l’havien modificat.

Abans, literalment, deien: En FM 90.6 y 101.6. En Onda Media 1053. COPE Castellón. Ara En FM 101.6 y en Onda Media 1053. COPE Castellón.

En el moment d’estar redactant aquest article (19:11 del dia 6 de juliol), les emissions al 90.6 encara no han tornat.

Consultant documentació del Ministeri observem que la COPE només té una freqüència legal a Castelló, la 91.7, dial que sorprenentment correspon a Cadena 100, una de les seues ràdios musicals. Ens és completament inexplicable que tinguen una ràdio, diguem-ne secundària, legalitzada mentre que la seua emissió principal no ho està.

Com hem dit abans, encara continua COPE+ al 101.6 (totalment pirata i amb una potència molt reduïda) i amb RDS “COPE+CAS”.

Curiosament, fa poc Télédiffusion d’Algérie va publicar que Algèria ha enviat un gran nombre de notificacions a ràdios espanyoles que interfereixen a emissores del país africà.

Està relacionat el tancament amb interferències a Algèria? Quins seran els futurs moviments de l’emissora de l’església a la província? Anirem actualitzant-ho, perquè té tota la pinta de ser un mes de juliol mogut.

ACTUALITZACIÓ:09/07/2018

Des d’avui mateix, 9 de juliol, COPE Castelló ha reactivat els 90.6. Continuarem ampliant.

A les 20:27 ha saltat el jingle de desconnexió sense fer cap menció a la freqüència, només 101.6 i 1053 OM.