À Punt inicia emissions regulars

La nova cadena, que posa fi a una sequera de televisió autonòmica en valencià que ha durat quasi un lustre, per fi emet programació després del període de proves. La graella ha començat a les 14:30, després d’estar des de les 8:30 emetent un compte enrere (amb la companyia habitual de l’àudio de la ràdio d’À Punt) que acabava a eixa hora:

Com estava previst, les primeres cares en aparèixer en pantalla han sigut les de les presentadores de l’informatiu, Adelaida Ferre i Vanessa Gregori:

Cenyint-nos al terreny tècnic, l’estrena ha quedat una mica deslluïda. Una de les causes és que l’estudi d’informatius no està adaptat encara a Alta Definició, així que pel moment les imatges de plató s’emetran en SD (reescalades a 1920×1080 en el cas del canal HD).

Per altra banda, s’han produït alguns problemes tècnics, com errades de realització o connexions en fals directe que han entrat abans de temps. De tota manera, el major embolic ha succeït al final de l’espai de l’oratge:

Pel que fa als talls publicitaris, de moment la majoria de la seua durada és coberta per autopromocions de programes, algunes ja públiques amb anterioritat i altres inèdites. Les cortinetes que s’utilitzen per anar i tornar de publicitat han sigut una agradable sorpresa, ja que la línia gràfica seguida fins hui no donava peu a imaginar el seu aspecte:

Hem pogut també veure promos de continguts importats i doblats al valencià, com la sèrie “Les dones de Bletchley”:

Després de l’informatiu ha començat una edició especial del magazín “À Punt Directe”, conduïda per Carolina Ferre i dedicada principalment a presentar tota la programació de la nova televisió valenciana. Queda també com a fita que es tracta el primer programa de la casa íntegrament realitzat en HD real:

Els “accidents” amb la tècnica han tocat també el magazín, amb problemes de so i de continuïtat que s’han materialitzat en imatges congelades durant segons o salts a publicitat quan no tocava, interrompent els presentadors:

Esperem que el més prompte possible depuren tots estos desajustos, perdonables (fins a cert punt) tractant-se del primer dia d’emissions reals.